http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20204549.ab

Ja, kära läsare, ännu en “toppchef” som stjäl och ljuger. Det verkar som att denna korruption och stöld av folkets skattepengar inte kan ta slut i detta land.
För visst är det just det vi talar om. STÖLD, BEDRÄGERI, LÖGNER.

Det är vad dessa “toppchefer” ägnar sig åt. De ljuger och stjäl och kräver löner i miljoner för deras otroligt viktiga jobb. När de blir påkomna då är deras ursäkter okunnighet och stress och vanföreställningar.

Jag märker att det är juristen i mig som har vaknat nu.

Det här jag skriver om är inte under några som helst omständigheter ursäktligt eller försvarbart. Även denna kvinna inom försvarsexportsmyndigheten begår faktiskt grova brott.

Hon ljuger, stjäl, bedrar, förfalskar namnteckningar och dokument och nu målar upp en snyftbild av hur synd det är om henne då hon pratar för sig själv och fakturerar privata kostnader till myndigheten.

Jag är övertygad till fullo om att detta är planerat sedan första dagen då hon började med dessa brott. Allt har varit ett upplägg för ursäkter och försvar i det fall att hon skulle bli påkommen.

Ha i åtanke att detta inte är representativt för alla chefer i vårt land. Många är ärliga, hårt arbetande människor som, precis som alla, begår misstag ibland men i det stora hela håller sig till lagar och regler för deras tjänst och arbetsplats.
Felet vi har i detta land är att chefer många gånger “ärver” sin post som ett resultat av popularitet istället för kvalifikation.

De som opponerar sig mot detta nu känner mest troligt igen sig själva. smiley
Sen när de har kommit till denna post genom att ha fjäskat för andra ett par år så tror de att de erövrat världen och har obegränsat med makt. De intalar även sig själva att de är någon sorts ledare, vilket är långt ifrån sant.

Många må ha vanföreställningen av att det går att “lära ut” ledarskap. Det är hokus-pokus trams. En ledare skolas inte till ledare, en ledare pluggar inte till ledare, en ledare föds till ledare.
En ledare är en människa som kan leda människor och inspirera dem att bli mer än de är och hoppats kunna bli. En ledare motiverar folk att kämpa då denna själv fruktar att det är en hopplös kamp. En ledare föds och utvecklar sina ledaregenskaper genom sina egna erfarenheter och karisma inte skolböcker och föreläsningar.

En chef däremot, en chef kan alltid läras. Vem som helst kan bli en chef men denna kan aldrig bli en sann ledare om det inte är medfött.

Kvinnan ovan som artikeln handlar om är just en chef. En chef som samtidigt är kriminell. Mycket vill ha mer. Det verkar stämma mer för var dag.

Hon är en chef, skolad eller icket, ovidkommande. Men hon är ingen ledare eftersom en sann ledare vill inte förlora respekten av sina följare och tänker på sådana handlingars efterdyningar.

En sann ledare, stöttar och inspirerar sina följare. En chef, piskar och förnedrar.